Door

Bijdrage Stimuleringsregeling Binnenstad

bijdrage Binnenstad - Consulterende raadsvergadering 4 april 2019

Dank u voorzitter

De stimuleringsregeling lijkt ons geheel in lijn met de visie's, uitvoeringsagenda’s, subsidie aanvragen, werkplannen, etcetera. die we hier in deze raad besproken hebben
Maar waarom nu pas? De ChristenUnie vraagt zich oprecht af wat een eerdere inwerkingstelling in de weg heeft gestaan. 
Er zijn al meer dan 80 initiatieven in de binnenstad en daar zijn we blij mee, maar serveert juist daarom de wethouder hier niet de mosterd na de maaltijd?  

We gaan eind 2020 evalueren, maar de ChristenUnie wil wel nu al graag van de wethouder horen wanneer hij tevreden is, oftewel hoe kunnen we straks controleren of de aanpak ook werkt en we hier terecht 1 en een kwart miljoen euro in hebben gestoken. We horen graag.

 

bijdrage Binnenstad - Besluitvormende raadsvergadering 11 april 2019

Dank u Voorzitter,

Naar aanleiding van de antwoorden op onze vragen vorige week constateren wij dat er, zonder duidelijke oorzaak een jaar voorbij gegaan is. Dat vinden wij erg spijtig en moeilijk uit te leggen aan de ondernemers die daardoor buiten de boot vallen.

Verder zijn we nog steeds op zoek naar de toetsingscriteria. Wanneer werkt de regeling. Het antwoord “als het geld op is” is een blanco cheque en daar houden we niet van!
Hoe kunnen we nu als raad controleren of de aanpak werkt? 
Wij willen graag dat de wethouder op dit punt nog wat concreter wordt.

Dank u.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde standpunten