Door Bouke Weening

Bijdrage Veemarktterrein

Voorzitter,

Goed om te zien dat het veemarkt terrein opknapt. Stapje voor stapje gaat het de goede kant op. En voorzitter, we snappen ook dat er risico's aan een dergelijk project zitten die wellicht zorgen voor extra kosten. Tot zover kunnen we meegaan met het voorliggende voorstel. Maar we moeten wel voorkomen dat het veemarkt terrein een bodemloze put wordt en we hier over een half jaar weer staan met een kredietaanvraag. We horen graag van de Wethouder of hij kan toezeggen dat het hier mee klaar is en er geen extra kosten meer benodigd zijn en alle risico's zijn afgedekt. 
Wat ons verder opvalt in het voorstel is het geld wat opzij wordt gezet voor de mogelijke claim van de aannemer. We lezen dat de aannemer mondeling heeft aangekondigd dat hij een claim gaat indienen. Er wordt verwacht dat de claim het juridisch niet gaat halen maar toch maken we er alvast geld voor vrij.
Voorzitter, als ik nu de aannemer zou zijn en ik zou wellicht nog twijfelen over mijn claim dat zou ik na het lezen van dit voorstel er een stuk zekerder van zijn om toch mijn claim in te dienen want het geld ligt al klaar.
Graag horen wij van de Wethouder hoe het hier mee staat en of het wellicht niet beter was geweest om dit niet zo te benoemen in het voorstel.
Tot zover.
Bouke Weening
Fractievoorzitter

Gerelateerde blogs

Gerelateerde standpunten