Door

Harmke Vlieg (wethouder) stelt zich voor

Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik met veel plezier in Assen. Ik vind onze stad een fijne stad om in te wonen. Daarom zet ik me ook graag in voor Assen. De afgelopen vier jaar mocht ik dat doen als wethouder.

Mijn werk is heel afwisselend, geen dag is hetzelfde. De ene dag zijn we als college aan het vergaderen en een volgende dag breng ik een bezoek aan de bouwplaats van het nieuwe station of bezoek ik een gezinshuis. Het contact met bevlogen mensen die zich willen inzetten voor een ander vind ik heel inspirerend.

Dat raakt ook aan mijn eigen motivatie om politiek actief te zijn, namelijk om als christen verantwoordelijkheid te dragen in een wereld die Gods liefde en genade vaak niet kent. Er is veel leed door armoede, eenzaamheid en vechtscheidingen, dat raakt me en dat motiveert me. We hebben als christenen zoveel liefde uit te delen, door naar elkaar en anderen om te zien kunnen we het verschil maken. Daarom is de slogan voor de verkiezingen me uit het hart gegrepen: kies voor de ander!