Door Lian Heijs - Eisses

Licht van de wereld

Nu het Coronavirus COVID-19 het nieuws domineert en het dagelijks leven op zoveel manieren beïnvloedt kunnen we erg verlangen naar die alledaagse dingen: even een boodschap doen, samen koffiedrinken, afspraken maken, plannen uitvoeren, mantelzorger zijn voor je vader, moeder, partner of kind, een vriend of vriendin spontaan een bezoekje brengen, naar je werk gaan, de kinderen naar school of naar de opvang brengen en ze weer ophalen, de kleinkinderen op bezoek krijgen. Niets is meer hetzelfde en dat doet pijn.  

In deze wereldwijde crisis zien we ook lokaal veel hartverwarmende initiatieven ontstaan: inwoners zien op allerlei manieren naar elkaar om, bieden hulp en en durven om hulp te vragen, kortom we zetten als samenleving onze schouders eronder. De overheid treft maatregelen en we zijn dankbaar dat we in een land leven met zoveel rijkdom en hoogstaande gezondheidszorg. En iedereen beseft: alleen samen komen we hier doorheen. Hoe lang nog? En wat zullen de gevolgen zijn op korte en lange termijn? Niemand die het nu kan overzien.

We leven in onzekere tijden en hopen er het beste van. Als ChristenUnie leven we met hoop voor de toekomst. Wie kent niet de uitdrukking 'Ora et labora’? Het betekent: ‘Bid en werk’. We bidden omdat we ons afhankelijk weten van God, we werken in het besef dat God ons wil gebruiken op de plek waar we zijn.

Ondertussen is de lente begonnen, de natuur barst uit in schitterende kleuren, vogels fluiten dat het een lieve lust is en het eerste groene blad ontluikt aan bomen en struiken. Vannacht gaat de klok een uur vooruit vanwege het ingaan van de zomertijd. Dat betekent dat het 's avonds een uur langer licht is. En wat hebben we licht nodig in donkere tijden, zien we uit naar licht aan het einde van de 'Corona-tunnel'. In het bijzonder zien we uit naar Jezus, het Licht van de wereld. En totdat Hij terugkomt blijven we onze schouders eronder zetten, samen met u.  

Hou vol! 

Als u vragen of zorgen hebt kunt u ons natuurlijk bereiken via fractie@assen.christenunie.nl

Lian Heijs - Eisses
Raadslid

Gerelateerde blogs

Gerelateerde standpunten